24 Αυγ 2011

Μηχανισμός για τη την αυτόνομη πρόσβαση ΑΜΕΑ στη θάλασσα

Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία!!!



 Μηχανισμό / διάταξη για την αυτόνομη πρόσβαση ατόμων με ειδικές ανάγκες στην θάλασσα εγκατέστησαν στην παραλία του Αλεποχωρίου μέλη ερευνητικής ομάδας του πανεπιστημίου της Πάτρας.
Όπως υποδηλώνει και ο τίτλος, ο μηχανισμός διευκολύνει άτομα με κινητικά προβλήματα να μπουν στην θάλασσα προκειμένου  να απολαύσουν το μπάνιο τους χωρίς ιδιαίτερη βοήθεια.


Η ερευνητική ομάδα εργάζεται στο πανεπιστημιακό εργαστήριο τεχνικής μηχανικής της σχολής μηχανολόγων και αεροναυπηγών μηχανικών διευθυντής του οποίου είναι ο καθηγητής κ. Βασίλειος Κωστόπουλος.
Η εγκατάσταση είναι η πρώτη στην Αττική όπου φέτος έχουν προγραμματισθεί να εγκατασταθούν ακόμα δύο. Ήδη έχει εγκατασταθεί ένας μηχανισμός στην Αχαΐα με προοπτική για πέντε και ένας στην παραλία της Πόλης Χρυσοχούς στην Κύπρο.


Πρόκειται για ευρεσιτεχνία χωρίς παρόμοια στον πλανήτη.

Ο δήμος Μεγαρέων, εκτιμώντας την προσπάθεια όλων όσων παρέχουν την βοήθειά τους σε κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες, υπέδειξε τον τόπο εγκατάστασης του μηχανισμού, μετά από αίτημα της περιφέρειας Αττικής, και παρέσχε κάθε δυνατή τεχνική και υλική υποστήριξη στους τεχνικούς οι οποίοι τον εγκατέστησαν.

Ο μηχανισμός αποτελείται από ράμπα πρόσβασης μήκους περίπου 15 μέτρων, κάθισμα κινούμενο με ηλεκτρικό ρεύμα – το οποίο λαμβάνεται από την ηλιακή ακτινοβολία και συλλέγεται σε μπαταρία – και αδιάβροχο τηλεχειριστήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου