25 Αυγ 2011

Εγκαίνια σταθμού ΕΚΑΒ στα Μέγαρα



 
Πραγματοποιήθηκαν σήμερα, 24 Αυγούστου 2011, τα εγκαίνια του σταθμού του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας Μεγάρων οι εγκαταστάσεις του οποίου βρίσκονται στο χώρο του δημοτικού εργοταξίου νότια του συνοικισμού Μελί.
 Η ίδρυση του σταθμού αποτέλεσε προϊόν συνεργασίας μεταξύ ΕΚΑΒ και δήμου Μεγαρέων και δηλώνει την προσπάθεια και των δύο μερών για ουσιαστική και αποτελεσματική προσφορά στον τομέα της υγείας και αποτελεί πρότυπο.


Ο δήμος διέθεσε τον χώρο όπου σταθμεύουν τα ασθενοφόρα και η εταιρεία Γιουροβίλ, ιδιοκτησίας Κωνσταντίνου και Σπύρου Παπαθανασίου δώρισε το οίκημα επιφανείας 60 τετ. μέτρων στο οποίο στεγάζεται το προσωπικό του ΕΚΑΒ σε 24ωρη βάση.
Στην τελετή των εγκαινίων στην οποία χοροστάτησε ο Θεοφ. επίσκοπος Ελευσίνας κ. Δωρόθεος, παρευρέθηκαν σύσσωμη η διοίκηση του δήμου με επικεφαλής τον δήμαρχο κ. Ιωάννη Μαρινάκη, ο πρόεδρος του ΔΣ του ΕΚΑΒ κ. Ιωάννης Ροτζιώκος, η διευθύντρια της Διεύθυνσης Οργάνωσης και Προγραμματισμού του ΕΚΑΒ κ. Ελένη Κάργα καθώς και εκπρόσωποι των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ.
Παρευρέθηκαν επίσης ο τ. υφυπουργός κ. Γεώργιος Βλάχος και η αναπληρώτρια βουλευτής της ΝΔ Δρ. Λυδία Μουζάκα και εκπρόσωποι τοπικών φορέων και οργανισμών.


Στην ομιλία του ο δήμαρχος Μεγαρέων δήλωσε χαρακτηριστικά «Αυτή είναι μια ξεχωριστή ημέρα για τον τόπο μας στον τομέα της υγείας και πρόνοιας. …Ευχαριστώ τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ για το ενδιαφέρον και την ανταπόκριση στο αίτημά μας. ….. Ως ιατρός επιθυμώ να γίνει πράξη ο όρκος του Ιπποκράτη τον οποίο έχω δώσει. …. Ευχαριστώ τον συνεργάτη μου αντιδήμαρχο κ. Αντώνη Ρήγα για την διεκπεραίωση του έργου, ευχαριστώ το προσωπικό του ΕΚΑΒ για την συνεργασία. Ευχαριστώ την οικογένεια Παπαθανασίου για την χορηγία του οικήματος του σταθμού, πράξη η οποία αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. ….. η ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου σήμερα αποτελεί την αρχή μιας σειράς καινοτομιών τις οποίες επιδιώκουμε  να εισάγουμε στον δήμο»


Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Ιωάννης Ροτζιώκος εξέφρασε τα συγχαρητήριά του προς τον δήμαρχο και τόνισε ότι εκ μέρους του οργανισμού επιδιώκεται η συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες ούτως ώστε να επιτυγχάνεται υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών. Τόνισε ότι το ΕΚΑΒ εργάζεται επάνω στο τρίπτυχο Αξιοπρέπεια – Αξιοπιστία – Εργατικότητα.
Υπογράμμισε την αφοσίωση των εργαζομένων του ΕΚΑΒ στο καθήκον τους και το γεγονός ότι εργάζονται και ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου. Για τους λόγους αυτούς είναι ανάγκη να στεγάζονται σε αξιοπρεπείς εγκαταστάσεις.
 Ο τ. υφυπουγός κ. Γεώργιος Βλάχος, βουλευτής Ν.Δ.,  αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του έργου το οποίο αναμένεται να δώσει λύση σε πολλά προβλήματα και συνεχάρη τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ για την αποδοχή της πρότασης να ιδρυθεί παράρτημα της υπηρεσίας του ΕΚΑΒ στην πόλη των Μεγάρων. Δεν παρέλειψε να συγχαρεί τους εργαζομένους ο οποίοι «… δίδουν τον καλύτερο εαυτό τους προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους»
 Η Δρ. Λυδία Μουζάκα, ιατρός και αναπληρώτρια βουλευτής Αττικής της Ν.Δ., εξέφρασε την ικανοποίησή της και τα συγχαρητήριά της προς τον δήμο και στους ιατρούς, μέλη της διοίκησης του δήμου.
Υπογράμμισε το γεγονός ότι ο σταθμός θα βοηθήσει στον περιορισμό των σχετικών προβλημάτων.
 Ο αντιδήμαρχος, ιατρός καρδιολόγος κ. Αντώνης Ρήγας, εξέφρασε την συγκίνησή του για το έργο το οποίο οραματίσθηκε και έγινε πραγματικότητα.
Δήλωσε «… ως ιατρός γνωρίζω το πόσο μεγάλη ανάγκη υπάρχει στην περιοχή για έγκαιρη προσέλευση ασθενοφόρου και παροχή άμεσης βοήθειας σε σοβαρά ασθενείς. Γνωρίζω ότι στο παρελθόν υπήρξαν μοιραία περιστατικά λόγω μη έγκαιρης προσέλευσης ασθενοφόρου»
Ο κ. Ρήγας συνεχάρη την οικογένεια Κωνστ. Παπαθανασίου για την ανταπόκριση στο αίτημά του για χορηγία του οικήματος στέγασης του προσωπικού του σταθμού ιδιαίτερα στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και όπου απευθυνόμενος και σε άλλους επιχειρηματίες συνάντησε ‘κλειστές πόρτες’. Επίσης ευχαρίστησε τους εργολάβους κ.κ. Γρ. Μπίμα και Σταμούλη για την βοήθεια που προσέφεραν στην κατασκευής της πλατφόρμας/βάσης επάνω στην οποία τοποθετήθηκε το οίκημα.
 Ο χορηγός του οικήματος κ. Σπύρος Παπαθανασίου ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την ευκαιρία την οποία έδωσε στην εταιρεία του «Γιουροβίλ» να προσφέρει την βοήθειά της στο κοινωνικό σύνολο.
Επεσήμανε το γεγονός ότι η πόλη των Μεγάρων αποτελεί ένα πολύ γνωστό πανελληνίως κέντρο κατασκευαστικών εταιρειών και πως η συνεργασία τους είναι δυνατόν να αποτελέσει πόλο ανάπτυξης για τον τόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου